GELIRANJE NOKTIJU

Kao sto ste me trazili, danas pisem o jako laganom postupku geliranja noktiju. Da ne duljim previse, napisat cu vam prvo sto vam je potrebno sve i onda postupak. Znaci trebati ce vam: UV lampa, kistovi, gurac kozice, primer, tipse, vatice, aceton, ljepilo za nokte, rezac tipsi(mogu i skarice male), raspica, nail buffer (ne znam kako se kaze na nasem, uglavnom on uklanja sjaj), gradivni gel(prozirni), gel/gelovi u boji i topcoat (zavrsni sjaj).

1.Prvo cete pogurati kozicu, skratiti nokte skroz i izraspati ih, i onda sa bufferom ukloniti sjaj. Nakon toga pogledati koja tipsa pase kojem noktu, znaci mora pasati od jednog kraja nokta do drugoga i onda ih lijepimo. Kad lijepite tipse samo morate paziti da ne stavite previse ljepila da vam se ne razlije po cijelom noktu i kozi sa strane i morate paziti da ne bude zraka izmedu tipse i nokta. Kada ste zalijepili tipse onda ih odrezete na zeljenu duzinu, raspate da krajevi ne budu ostri i napravite si oblik kakav zelite. Takodjer sa raspicom izraspate onaj prijelaz sa nokta i tipse da se ne vidi prijelaz i da tipsa bude u ravnini s noktom.

2.Nakon svega onoga slijede gelovi. Prvo nanesete primer i zapecete u UV lampi. Kad ste zapekli nokte prebrisete sa vaticom i acetonom. Poslije primera ide gradivni gel. Fino ga premazete preko cijeloga nokta i takoder zapecete u lampi (njega isto nakon sto ga zapecete prebrisete vaticom i acetonom, da se nebi lijepio). Onda ide gel u zeljenoj boji koji isto razmazete i  zapecete u lampi i nakon toga prebrisete(taj postupak sa gelom u boji ponavljate dok ne budete zadovoljni bojom tog gela). Kad stavite taj jedan gel u boji onda po noktima mozete raditi sa drugim gelovima sto god zelite, cvjetice, srca, uglavnom sta god se vama svida haha. Nakon toga opet premazete prozirnim gelom, zapecete i prebrisete. I kao zadnje vam ide topcoat koji vam daje taj zavrsni sjaj i njega isto zapecete u lampi i premazete i vasi nokti su gotovi!

Ovako mozda izgleda jako komplicirano i traje taj proces dosta dugo ali vrijedi hahaha 😀

Stavit cu vam dvije slike mojih radova, crveni su moji, njih sam sa tipsama radila, bijeli su gelirani na prirodne nokte. Da se odma ispricam za kvalitetu slike, moram si pod hitno nabavit bolji mobitel, nemojte zamjeriti haha 😛

nails

nokti

You may also like...

2 Responses

  1. emahuremovic says:

    Lijepo izgledaju,svaka cast 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *